ce sa fac in 2017

Cum să îți planifici anul 2017

14:13

Ce tip de discuție ai avut în ultimele zile? Cât de multe lucruri ai învătat din ele? Ai discutat despre obiectivele anului 2017 sau noile obiceiuri pe care vrei să ți le însușești?

Dacă răspunsurile tale la aceste întrebări te dezamăgesc, înseamnă că trebuie să planifici ceea ce îți dorești de la viață. Simpla trecere a ideilor pe o foaie te poate motiva mai mult decât povestirea lor unui prieten. Foaia o poți vedea de mai multe ori, poți bifa țelurile deja atinse și poți completa lista oricând ai o idee nouă.

M-am gândit că te-ar ajuta un mic schelet, care în cazul meu a funcționat. La începutul anului 2017 mi-am pus anumite întrebări. Ele m-au ajutat să îmi imaginez acest an. Mi-am putut face o primă viziune asupra ceea ce doresc să ating.


Uite câteva întrebări la care poți răspunde, pentru o perspectivă mai bună:

1. Ce dorești să îmbunătățești în relația ta cu familia?

Poate ai un membru al familiei cu care te înțelegi mai puțin bine. Încearcă să dicuți cu el, sună-l sau scrie-i mai des. Spune-i un lucru ce admiri la el și mulțumește-i, la final, conversația sau pur și simplu încearcă să-i înțelegi punctul lui de vedere.

Nu ezita să spui mai des: „te iubesc”, „îmi amintesc cu placere când mâncam...” sau pur și simplu „mă gândeam să te sun ca să te întreb ce mai faci”.

2. Ce vrei să îmbunătățești în relația ta cu sufletul pereche?

Dacă ai o pereche, gândește-te ce ai dori să schimbi în bine. Poate este timpul să discutați un subiect important, să analizați direcțiile pe care le urmați sau să vă analizați timpul petrecut împreună. Ce ați dori să îmbunătățiți? Ce reguli ale cuplului ați dori să aplicați în stilul vostru? Cum vă gândiți să vă ajutați unul pe celălalt?

Dacă încă nu ai suflet pereche sau tocmai treci printr-o perioadă de pauză, este timpul să încerci să te înțelegi pe tine. Reflectă asupra realității în care trăiești. Vei observa cum începi să te simți împlinit pentru simplul fapt că ești tu cu tine însuți. Aprecierea proprie este prioritară. Este complet normal să ai asemenea perioadă, poate nici nu vrei să schimbi o vreme bună. Fii mândru de ceea ce ești!       

3. Cu ce vei contribui la dezvoltarea ta personală?

Ești norocos, poți alege din multe locuri informațiile, atâta timp cât sursa este potrivită.
Poți citi cărți în format clasic sau electronic. Opțional poți să îți notezi 4-5 idei principale din fiecare. Dacă ești hotărât, fă o comandă de 5 cărți chiar în acest moment. Poți face o listă cu site-urile care te inspiră pentru a le urmări regulat. Poți urmări oameni care te inspiră și îți poți găsi noi mentori virtuali.

Aceste lucruri par pentru unii pompoase, pentru alții banale, însă unde ajungem dacă stăm pe loc și nu căutăm să învățăm de la cei mai buni?

4. Căt vrei să fie suma veniturilor tale până la finalul acestui an?

Este un subiect incomod, însă dacă nu planifici, nu ajungi să schimbi. În țara noastră banii sunt destul de des un subiect tabuu.

Banii sunt mijlocul prin care ne putem cumpăra libertatea, timpul și liniștea. Poate faceți cum făceam și eu în trecut, mă gândeam că doar cei „norocoși” au bani. Ei bine, cei care se străduiesc sa își îmbunătățească profilul financiar și își gestionează corect veniturile, au de câștigat, iar cei care cheltuiesc fără scop stabilit, au doar de pierdut.

Este bine să ai venit din mai multe părți. De exemplu, dacă un loc se diminuează, tu 
încă ai garanție din alte trei părți.

5. Cum ai dori să avansezi pe plan spiritual?

Ai posibilități infinite în a fi mai bun si pe acest plan, indiferent de religie. Poți învăța meditație din articole, de pe youtube sau frecventând ore, poți citi cărti pe tematicile care te interesează sau pe care dorești să fii mai bun sau pur si simplu te poți ruga în liniște. 

Pe plan spiritual, orice fel de curiozitate a ta este un semn bun, trebuie doar să cercetezi în acel sens.

Contează ca în final să fii mai bogat spiritual, să conștientizezi realitatea și să înțelegi energiile. Totul din jurul nostru, inclusiv oamenii, formează o rețea imensă de energii. Fii împăcat cu tine, iubește-ți prezentul!


Nu uita, noi suntem cei care putem alege ce dorim și ce nu. Putem alege să stăm în zona de confort și să ne mințim că ne ajunge doar atât pentru tot restul vieții SAU putem ieși din carapace. Dacă alegem a doua variantă, descoperim la ce suntem noi mai buni și care sunt lucrurile pe care le facem din suflet la orice oră a zilei.


Te îmbrățișez!

adevar

Ce semnificatie are Iubirea ?

11:23

Noi, oamenii, prețuim prea mult obiectele și funcțiile. Uităm de unde am venit, uităm din ce suntem făcuți și uităm adevărata noastră față. Ne dăm seama de toate acestea doar cănd nu mai deținem noi controlul asupra proprii vieți.



Ce înseamnă să iubești?

Să iubești înseamnă să nu îți pese de tine. Iubirea înseamnă să îți pese mai mult de cel de langă tine decât de propria ta fericire, înseamnă să te apropii de celălalt chiar dacă știi că are oricând puterea de a te ucide dintr-o mișcare. Să iubești înseamnă să faci tot posibilul pentru a-i face bine celuilalt, a-ți risca viața. Să iubești înseamnă să spui NU fricilor omenești pe care le-ai moștenit de atâtea secole, de a cere IERTARE și de a-ți dărui viața pentru PREZENT.

Chiar dacă știi că nu mai ai mult de trăit, dacă iubești, nu te gândești la tine, ci te gândești la cât suferă cel de lângă tine. Suferința nu esta mai puternică decât iubirea, suferința o conturează, iar mila o include și respectul o definește.

Fiecare om are drumul lui. Aceasta NU este o zicală, este ADEVĂRUL și nu-l poți ascunde, nu poți trimite pe nimeni în locul tău și nu poți păcăli VIAȚA.

Iubiți-vă mult, sprijină-ți familia și prietenii, nu uita să fii OM și îndrăznește să îți deschizi inima.

Știi în interiorul tău că poți mai mult de atât, că poți fi mai buni decât ieri, că ești făcuți pentru a fi ceea ce dorești mai mult pe lumea asta!
Nu-ți fie rușine să îți exprimi dragostea!



Te îmbrățișez!